מינויים

מונתה מנהלת חדשה למחלקת ילודים ופגים ב"כרמל" בחיפה

ד"ר קרן לביא-נבו, מומחית ברפואת ילדים ובנאונטולוגיה, שמונתה לתפקיד, מסבירה מדוע יש ירידה של כ-10% ברמה הארצית והבינלאומית בלידות פגים בתקופת הקורונה

ד"ר קרן לביא-נבו, מנהלת מחלקת ילודים ופגים במרכז הרפואי כרמל. צילום: דוברות בית החולים

ד"ר קרן לביא-נבו מונתה לתפקיד מנהלת מחלקת ילודים ופגים במרכז הרפואי כרמל בחיפה. פגיית "כרמל" מטפלת בכ-400 פגים בשנה כאשר מחציתם פגים מתחת לשבוע 37.

ד"ר לביא-נבו היא בוגרת הפקולטה לרפואה בטכניון בחיפה ובעלת התמחות ברפואת ילדים והתמחות-על בנאונטולוגיה. היא סיימה השתלמות באקו-קרדיוגרפיה תפקודית בפגים בבית החולים האוניברסיטאי לילדים בוונקובר, קנדה. כיום היא גם אחראית על תכנית התמחות מבוססת יכולות למתמחים מיילדים ב"כרמל" וחברה בצוות ההיגוי הארצי של מניעת זיהומים בפגייה ("לגעת באפס") ובצוות המייסד של הפורום לאקו-קרדיוגרפיה תפקודית בפגים בישראל.

ד"ר לביא-נבו, בת 46, תושבת חיפה, נשואה ואם לשלושה, אמרה עם מינויה לתפקיד: "המטרה שלי היא להוביל רפואה איכותית ויוזמת הכוללת הכנסת טכנולוגיות חדשות ומתקדמות. לדוגמה, מצלמת הרשתית שהוכנסה לשימוש בפגייה ומאפשרת תיעוד של בדיקות עיניים של פגים. בנוסף, אני שואפת לקדם שימוש חדשני בטכנולוגיות קיימות, דוגמת ביצוע אקו תפקודי בפגים המאפשר הערכות חוזרות בזמן אמת של התפקוד הלבבי על ידי נאונטולוג. בנוסף, אני רוצה לקדם שירות שבו נאונטולוג יעבוד בקופת חולים ויראה פגים לשעבר על כל המורכבות הרפואית שלהם".

בהתייחס לתקופת הקורונה ציינה ד"ר לביא-נבו כי על פי מחקר שפורסם לאחרונה על ידי פרופ' ציפי שטראוס, מנהלת פגיית "שיבא" בתל השומר, יש ירידה של כ-10% ברמה הארצית והבינלאומית בלידות פגים לעומת תקופה מקבילה בשנים קודמות. "הסיבות שככל הנראה אחראיות לירידה זו הן פחות עבודה מאומצת, שינויים בהרגלי התזונה, פחות זיהום אוויר וירידה במחלות זיהומיות כתוצאה מהיגיינת הקורונה. אם נוכל ללמוד את היתרונות שהובילו לירידה זו, נוכל למנוע לידת כאלף פגים בשנה", אומרת ד"ר לביא-נבו.

נושאים קשורים:  ד"ר קרן לביא-נבו,  פגייה,  בית החולים "כרמל",  חדשות,  19-COVID,  פגים,  מינוי
תגובות
אנונימי/ת
14.02.2021, 20:21

ברכות, מזל טוב על המינוי
רופאה חכמה אנושית וצנועה
בהצלחה