חדשות

ממשל טראמפ יאסור מחקרים רפואיים הנעשים ברקמות עוברים מהפלות

כ-3,000 מחקרים מבוססי שימוש ברקמות של עוברים שהושגו מהפלות אלקטיביות יושפעו מההחלטה שהביקורת עליה לא איחרה לבוא: "הממשל מסכן מחקרים חשובים כדי לרצות קבוצה קיצונית של מתנגדי הפלות"

עובדת מעבדה (צילום: אילוסטרציה)

ממשל הנשיא טראמפ הודיע בסוף השבוע כי הוא "ישים קץ למחקרים מדעיים שנעשים במכוני הבריאות הלאומיים של ארה"ב (NIH) ומבוססים על שימוש ברקמות של עוברים שהושגו מהפלות אלקטיביות". הכוונה לאלץ את מוסדות המחקר והחוקרים למצוא חלופות אחרות למחקריהם. ההודעה נמסרה מהמשרד לשירותי בריאות בממשל.

בכך בא הקץ לחוזה בסך שני מיליון דולר לשנה שנעשה עם אוניברסיטת קליפורניה בסן פרנסיסקו, שחוקריה עסקו בפרויקטים שבהם היו מעורבים רקמות עוברים מהפלות. קודם לכן הושם קץ לחוזה אחר בנושא זה עם ה-FDA וה-Advanced Bioscience Resources שעסקו בפיתוח פרוטוקול לבדיקת רקמות. עם זאת, 200 פרויקטים חוץ-ממשלתיים אחרים בתחום הרפואי הנעשים בארה"ב תוך שימוש ברקמות עוברים מהפלות עדיין לא ייפגעו מהחלטת הממשל. לעומת זאת, יושפעו ממנה 3,000 מחקרים אחרים כאשר יאפשרו לצוותים להמשיך עד ש"מאגר הרקמות המצוי עתה בידיהם - יתרוקן".

בשנה שעברה מימן ה-NIH בסכום של 100 מיליון דולר מחקרים ברקמות של עוברים מהפלות.

הנימוק שמסרה דוברות משרד הבריאות האמריקאי להחלטה: "סיבות אתיות" אבל לא פירטה מהן.

הביקורת על ההחלטה לא איחרה לבוא: "הממשל מסכן מחקרים חשובים כדי לרצות קבוצה קטנה, קיצונית של מתנגדי הפלות". דוברי קבוצות אלו שלחצו בלי הרף על הממשל הגיבו: "חוגגים ניצחון גדול למען החיים" וגם "עד כה זה היה מקומם ואף דוחה כאשר משלמי המסים בארה"ב מימנו בעצם מחקרים המבוססים על חלקי גוף של תינוקות".

סוכנות החדשות הבינלאומית רויטרס מסרה כי מאחורי ההחלטה עמד סגן הנשיא מייק פנס שאת כל הקריירה הפוליטית שלו הוא חייב לכנסיה הנוצרית-אוונגליסטית המתנגדת בתוקף להפלות. "הוא ממלא תפקיד מרכזי מאחורי הקלעים למדיניות נגד הפלות שהממשל כופה על מדינות שונות ברחבי ארה"ב", צוין.

נושאים קשורים:  הנשיא דונאלד טראמפ,  הפלות,  מתנגדי הפלות,  רקמות עוברים,  חדשות,  מחקרים
תגובות