חדשות

משרד הבריאות בוחן אפשרות לתרומת זרע שאינה אנונימית

כיום חל איסור בישראל על גילוי פרטים מזהים לגבי תורם זרע | ועדה בראשות פרופ' שלמה מור-יוסף תדון במסלול לתרומת זרע מזוהה, שתאפשר לצאצאים לקבל מידע על התורם בהגיעם לגיל 18

תרומת זרע. אילוסטרציה

ועדה מקצועית בראשות פרופ' שלמה מור-יוסף, לשעבר מנכ"ל הביטוח הלאומי, מנכ"ל "הדסה" ומנכ"ל רשות האוכלוסין, מונתה כדי לדון באפשרות לקיים מסלול לתרומת זרע שאינה אנונימית. תרומה שאינה אנונימית תאפשר לילדים המעוניינים בכך לקבל מידע על זהות התורם בהגיעם לגיל 18.

כיום מתאפשרת בישראל תרומת זרע אנונימית בלבד. במסגרת תקנות בריאות העם, חל איסור על גילוי פרטים מזהים לגבי תורם הזרע. במקרה שבו אישה מעוניינת לקבל תרומת זרע מגבר שהיא מכירה, השניים מחויבים להציג הסכם הורות שערכו ביניהם, שגובר על כל הסכם אחר, כך שאין אפשרות לתרומת זרע מזוהה מבלי שיש מאחוריה מחויבות לאבהות.

מיטל יסעור בית-אור דיווחה בישראל היום כי הוועדה הציבורית תוכל להמליץ על תרומת זרע אנונימית בלבד, תרומת זרע שאינה אנונימית או שילוב של שתי האפשרויות.

על פי הדיווח, הוועדה הוקמה לאחר שהנושא עלה בעתירה שהוגשה לבג"ץ על ידי הארגונים "בוחרים במשפחה" ו"בצלמו", שהתנגדו לאפשרות של תרומת זרע שאינה אנונימית, ובג"ץ ביקש לשמוע את עמדתו של משרד הבריאות בנושא. הוועדה הציבורית תגיש את המלצותיה למשרד.

ועדה בתחום הפריון וההולדה שהוקמה בשנת 2012, בראשות פרופ' מור-יוסף, המליצה על אפשרות לשני מסלולים מקבילים – תרומה אנונימית או תרומה שאינה אנונימית.ההמלצות לא יושמו ומאז חלו שינויים טכנולוגיים רבים שמקשים את המשך השמירה על אנונימיות התורם. בין היתר, יש כיום קבוצות פייסבוק של נשים שילדו מתרומת זרע, שמחפשות בכוחות עצמן אחאים (אחים למחצה) לילדיהן.

נושאים קשורים:  פרופ' שלמה מור-יוסף,  תרומת זרע,  משרד הבריאות,  חדשות
תגובות

אחאים זה לא אחים למחצה. זהו התרגום למילה siblin.כלומר: אח או אחות.