חדשות

אושרו התקנות המגבילות מעבר רופאים בין קופות החולים

על רקע התחרות בין הקופות, שר הבריאות חתם על התקנות במטרה למנוע את תופעת הסכמי הבלעדיות וההטבות הכספיות שניתנות לרופאים עצמאיים במעבר לקופת חולים אחרת

רפואת משפחה. משרד הבריאות לא יאשר הסכמים הכוללים הבטחת תגמול לרופא שעבד עם קופה אחרת בשנה האחרונה והפסיק את עבודתו. אילוסטרציה

אושרו סופית התקנות המגבילות מעבר רופאים בין קופות החולים. שר הבריאות אוריאל בוסו חתם בשבוע שעבר על התקנות, שטיוטה שלהן פורסמה בחודש יוני האחרון.

התקנות נועדו להתמודד עם תופעת הסכמי הבלעדיות של רופאים עצמאיים העוברים בין קופות החולים, במיוחד ביישובים קטנים ובפריפריה, ועימם עוברים גם מטופליהם. התופעה התרחבה בשנים האחרונות על רקע תחרות על רופאים ומטופלים בין קופות החולים ומתן הטבות כלכליות משמעותיות לרופאים, במקום להוסיף שירותי רפואה חדשים ביישובים.

בדיווח של גלי וינרב, על התקנות בגלובס מצוטט גורם במשרד הבריאות, שאמר: "אנחנו רואים אירוע כזה כל כמה חודשים וראינו אפילו מקרים שבהם רופא החליף קופה ומטופליו נאלצו להיגרר אחריו כמה פעמים בתוך כמה שנים. אין לנו טענות לרופא אלא לקופות החולים שבמקום להקים מרפאות חדשות מגייסות רופאים בסכומים מפתים". במקרה אחד, סיפר, שולמה לרופאה שעברה קופה משכורת חודשית בסך 80 אלף שקל.

התקנות החדשות קובעות כי התקשרות של קופת חולים עם רופא עצמאי בתחום הרפואה הראשונית או רפואת נשים תחייב אישור מראש של משרד הבריאות במקרים הבאים: כאשר הרופא נתן שירותים לקופה אחרת בשנה האחרונה והפסיק את עבודתו עם הקופה הקודמת בסמוך להתקשרות החדשה, וכאשר השירותים ניתנים ביישוב המונה פחות מ-10,000 תושבים או ביישוב במרחק של עד חמישה ק"מ ממנו.

משרד הבריאות לא יאשר הסכמים הכוללים הבטחת תגמול לרופא שעבד עם קופה אחרת בשנה האחרונה והפסיק את עבודתו. עם זאת, יתאפשר תגמול שנועד לשמור על היקף השירות הקיים ביישוב, או תשלומים סבירים שאינם בעד טיפול, כמו החזרי נסיעות.

התקנות מגדירות שני מקרים שבהם לא יידרש אישור מיוחד: האחד, כאשר הרופא מתקבל כשכיר בקופה, בתנאי שאין לו או לקרוביו התקשרויות נוספות עם הקופה. השני, כאשר המעבר הוא חלק מהרחבה משמעותית של השירותים, הכוללת תוספת של לפחות 35 שעות שבועיות וארבעה נותני שירותים רפואיים חדשים.

חידוש נוסף בתקנות הוא האיסור על קופות החולים לקבל שירותי רפואה ראשונית באמצעות צד שלישי, אלא במקרים חריגים ובאישור מיוחד. כפי שדווח ב"גלובס", במזרח ירושלים צפוי להתאפשר חריג לכלל זה בשל הקושי בהפעלת שירותי בריאות באזור.

"התקנות החדשות מבטאות את מחויבותנו להעניק שירות רפואי שוויוני לכל אזרחי ישראל, ללא תלות במקום מגוריהם, באזור הגיאוגרפי או בגודל היישוב בו הם נמצאים", אמר שר הבריאות אוריאל בוסו עם החתימה על התקנות. "צמצום הפערים בתחום הבריאות ודאגה לכך שכל אזרח יקבל מענה רפואי הולם וראוי הם ערכים יסודיים במערכת הבריאות שלנו".

נושאים קשורים:  רופאים עצמאיים,  קופות חולים,  תקנות משרד הבריאות,  חדשות,  רפואת משפחה
תגובות
אנונימי/ת
31.12.2024, 19:22

המדינה הזאת באמת מחורפנת. ככל שממשלה יותר מוגדרת יצנית, ככל שחלק גדול מראשיה מתארים את עצמם כקפיטליסטים, ככה הם יותר סוציאליסטים על גבול הקומוניסטי. מנפלאות ישראל.

אנונימי/ת
01.01.2025, 20:14

הנה הצעת חוק- ספר לא יכול להעביר את המספרה, מתכנת לא יכןל לעבור חברת הייטק, קצין ב8200 לא יכול לפתוח סטארט אפ. שכל אחד יישאר במקום עד הפרישה כמו בשנות ה80.

אנונימי/ת
02.01.2025, 11:08

אנחנו הרופאים אחראים במידה רבה לשינוי הזה . אין ספק שאנו זכאים להרוויח טוב אך הרצון להתעשר לפעמים מטשטש לחלקינו את הקווים האדומים שאסור לעבור אליהם.

אנונימי/ת
11.01.2025, 15:38

חלקינו = החלקים שלנו
חלקנו = חלק מאתנו

אנונימי/ת
03.01.2025, 09:25

אין לרופאים אירגון עובדים וזאת התוצאה, כולל חוקי ההסדרים למינהם. צריך להוציא מהרי את אירגון העובדים ואז נקבל הגנה כמו שצריך

03.01.2025, 10:13

"אסיא דמגן - מגן שוי"