חדשות

צו משרד הבריאות יוביל להוזלה משמעותית של טיפולי פוריות

תקלה ביורוקרטית בת 30 שנה גרמה להשתת עלות התכשירים ההורמונליים על מטופלות | צו חדש יחייב את קופות החולים לממן את עלות התכשירים ויגביל את דמי ההשתתפות העצמית

זריקת הורמונים בטיפולי פוריות. אילוסטרציה

צו מיוחד של שר הבריאות אוריאל בוסו יביא להוזלה קבועה של מאות עד אלפי שקלים לכל מחזור טיפול פוריות, כך מדווח הבוקר (א') רן רזניק בישראל היום.

על פי הדיווח, הצו, שיוצא היום בחתימת השר לתגובות הציבור, יחייב את ארבע קופות החולים לממן את עלות מרבית התכשירים ההורמונליים בטיפולים אלה. עד היום הקופות לא עשו זאת בגלל תקלה ביורוקרטית חריגה בת 30 שנה, שגרמה להשתת העלות על המטופלות, וזאת אף שטיפולי הפוריות כלולים באופן מלא בסל הבריאות וקופות החולים מחויבות לספק ולממן על פי חוק.

הערכה היא כי הצו ירחיב את היקף טיפולי הפוריות וההפריות החוץ גופיות בישראל, שנחשבת לאחת משיאניות טיפולי הפוריות בעולם.

על פי הערכות משרד הבריאות, כ־60 אלף זוגות ונשים עוברים טיפולי פוריות מדי שנה בישראל, ועד כה נאלצו המטופלים לממן מכיסם את התכשירים ההורמונליים שנועדו לעודד ייצור ביציות להפריה, בעלות שמגיע  למאות ואלפי שקלים לכל טיפול.

פרופ' ראול אורביטו, יו"ר ועד האגודה הישראלית לחקר הפוריות, פנה לפני יותר משנה לראשי משרד הבריאות בדרישה לעדכן את עלות הטיפולים וכתב כי "עד עתה קופות החולים לא הכירו בטיפולי הפוריות כטיפול כרוני לצורך הגבלת התשלום החודשי, ולכן מוטל על גבן של המטופלות עומס כלכלי כבד, אף שטיפולי הפוריות עומדים בהגדרת הנהלים של משרד הבריאות להגבלה בתשלומים לקופות החולים בגלל מצבים רפואיים כרוניים".

המכתב הוביל לכתיבת חוות דעת מיוחדת של דנה נויפלד, היועצת המשפטית של המשרד, שלפיה לפני כ-30 שנה הוכנס לסל התרופות רק תכשיר הפרגונל לטיפולים בעלות חודשית של עד 235 שקל בחודש. אולם, עם השנים הופסק השימוש בו ולא הוכללו בסל תכשירים נוספים, ולפיכך הקופות גובות מהמטופלות סכומים גבוהים מהתקרה הקבועה בחוק. נויפלד הציעה לתקן את החוק כך שבעבור התכשירים הניתנים לטיפולי הפוריות, המבוטחת תשלם השתתפות עצמית של עד 235 שקל לחודש.

הצו נחתם על סמך חוות הדעת. לדברי שר הבריאות מדובר בבשורה גדולה לעשרות אלפי זוגות שמנסים להביא ילד לעולם ומתקשים לעמוד בנטל הכלכלי הכרוך בתשלום ההשתתפות העצמית. "כלל טיפולי הפוריות נמצאים בסל הבריאות, ואין שום סיבה שתהיינה נשים שלא יוכלו להרשות לעצמן את הטיפול בגלל עלויות לא שוויוניות שנגזרות מנוסח חוק שלא מותאם למציאות של 2024. קביעת גג טיפולי ותקרת תשלום שווה לכל נפש יסייעו בהנגשת הטיפול לאוכלוסיות נוספות ולזוגות ונשים שעד עתה נרתעו מההוצאה הנלווית לו. התקנה החדשה היא צעד חשוב וכלי נוסף במאבק ביוקר המחיה, וצפויה לחסוך בין מאות לאלפי שקלים בכל מחזור טיפול", ציין השר בוסו.

נושאים קשורים:  טיפולי פוריות,  חדשות,  פרופ' ראול אורביטו,  משרד הבריאות,  קופות החולים
תגובות
26.06.2024, 10:59

כל הכבוד!