חדשות

קרדיולוגים ב"הדסה" סייעו און-ליין להצלת יולדת בת 19 שאושפזה באזרבייג'ן

ליבה של הצעירה קרס בעת שילדה והרופאים בישראל סקרו מסמכים רפואיים שהועברו אליהם והנחו את הצוות בבאקו על ההליך הרפואי שיש לבצע

צוות היועצים המומחים של "הדסה". צילום: דוברות "הדסה"

בעת שמשלחת ממדינה זו ביקרה בישראל (לפי דיווח ב"הארץ") והקשר עם אזרבייג'ן המוסלמית, שכנתה של איראן מתהדק, סייע מערך הלב בהדסה לקרדיולוגים אזארים בתקשורת מקוונת, ישירה ובזמן אמת כדי להציל חיי אישה בת 19 שאושפזה בבית החולים הלאומי בבאקו, בירת המדינה.

בעת שהצעירה ילדה את בנה הראשון, ליבה קרס. הצוות של "הדסה", שקיבל פנייה דחופה מבאקו לסייע ולייעץ כיצד לפעול, ביצע כאמור את כל הדיון הרפואי און-ליין.

דוברות הדסה מסרה כי זו היתה הפעם הראשונה שבית החולים קיבל פניה כזאת מאזרבייג'ן. הרופאים בישראל סקרו מסמכים רפואיים שהועברו אליהם והנחו את הצוות בבאקו על ההליך הרפואי שיש לבצע. הטלוויזיה של אזרבייג'ן סיקרה בהרחבה את האירוע.

בצוות הקרדיולוגים של "הדסה" שקיימו את הדיון והנחו את עמיתיהם בבאקו היו: פרופ' חיים לוטן, מנהל מערך הלב, ד"ר דנה צפת, מנהלת המרכז לבריאות לב האישה בבית החולים הירושלמי, ד"ר בוריס ורשיצקי, רופא בכיר במערך הלב המוביל את כינון הקשר מול האיגוד הקרדיולוגי באזרבייג'ן. כן נכח ד"ר אילגר טהיראגלו, קרדיולוג במערך הלב ב"הדסה" שהגיע מאזרבייג'ן להשתלמות בארץ.

"ההתוועדות נועדה כדי לקבל החלטה על הטיפול המיטבי עבור הצעירה שנמצאה בסכנת חיים של ממש", אמר פרופ' לוטן. "הצוות בבאקו שפנה אלינו כלל את נשיא איגוד הקרדיולוגיה הלאומי וכן שני קרדיולוגים מן הבכירים בתחום הזה. הם ביקש לחדד איתנו את ההיבטים השונים, הכוללים טיפול תרופתי, טיפול תרופתי תומך והתייחסות למצב ולקשר שלו ללידה", הוסיפה ד"ר צפת.

"דנו בהרחבה במצבה הרפואי ובנסיבות השונות שהיו עשויות להוביל אותה אליו – כאישה בריאה ללא רקע רפואי בעייתי. יש לציין שהרופאים בבאקו ידעו לתת את הטיפול הטוב ביותר, אבל הדיון עימם תרם והרחיב את הידע עבור כולם. תיארנו להם את הטיפול המקובל אצלנו במקרים כאלה. עתה יש בידיהם התייחסות הוליסטית ומלאה למצבה של היולדת שניצלה".

נושאים קשורים:  שיתוף פעולה רפואי,  אזרבייג'ן,  חדשות,  תקשורת מקוונת,  המרכז הרפואי "הדסה"
תגובות